Informatiematerialen

Onze materialen zijn via onderstaand formulier te downloaden en gratis te bestellen voor diëtisten, praktijkondersteuners, JGZ-professionals en andere geïnteresseerden.

Kies hoeveel van de materialen je wilt bestellen, en aan de rechterkant verschijnt een formulier, waarmee je de bestelling kan afronden.

Informatiematerialen
Infokaart HDL en LDL Cholesterol

Infokaart HDL en LDL Cholesterol

Infokaart over de invloed van vetten in de voeding op het chosterolgehalte. Hulpmiddel voor gezondheidsprofessionals bij het uitleggen van het cholesterolmetabolisme.

Infokaart Inname en Voedingsnormen vetten en vetzuren

Infokaart Inname en Voedingsnormen vetten en vetzuren

Informatiekaart met daarin de huidige innnamecijfers en de normen van de Gezondheidsraad ten aanzien van vetten en vetzuren. De nieuwste gegevens van de VCP 2012 - 2016 zijn hierin verwerkt!

Infokaart Transvetzuren geen volksgezondheidsissue meer

Infokaart Transvetzuren geen volksgezondheidsissue meer

Deze infokaart legt uit wat transvetzuren zijn, wat de effecten zijn op de gezondheid en wat de gemiddelde inname is in Nederland.

Poster Gezond eten met vetten

Poster Gezond eten met vetten

Poster over het belang van vetten in de voeding. Om op te hangen in de wachtkamer van de praktijk (A-3 formaat).

Infokaart Oliën & Vetten en Verhitting

Infokaart Oliën & Vetten en Verhitting

Deze infokaart gaat in op het gebruik van oliën en vetten om voedsel in te verhitten. Je kunt lezen welke olie en vetproducten geschikt zijn voor verhitting en hoe de gunstige eigenschappen zo goed mogelijk behouden blijven.

Consumentenbrochure OLIEN EN VETTEN_kies gezond en lekker

Consumentenbrochure OLIEN EN VETTEN_kies gezond en lekker

Vernieuwde brochure met heldere uitleg over waarom vetten en oliën onderdeel uitmaken van een gezonde voeding. De brochure bevat leuke weetjes.

Infokaart Omega-3 vetzuren: ALA, EPA en DHA

Infokaart Omega-3 vetzuren: ALA, EPA en DHA

Deze infokaart geeft een overzicht van de laatste wetenschappelijke stand van zaken over de gezondheidseffecten van omega-3 vetzuren en achtergrondinformatie.

Infokaart Bereiden en smeren

Infokaart Bereiden en smeren

Infokaart over hoeveel smeer- en bereidingsvetten te gebruiken bij de brood- of warme maaltijd en wat de invloed van die vetten is op de gezondheid. Met handige foto's.

Infokaart Plantensterolen: werking en effect

Infokaart Plantensterolen: werking en effect

Infokaart over de werking en het effect van plantensterolen.

Draaischijf Oliën en vetten

Draaischijf Oliën en vetten

Draaischijf waarmee je de vetzuursamenstelling van veel gebruikte smeer- en bereidingsvetten kunt vergelijken. En met informatie over oliën en vetten in een gezonde voeding.

Infokaart Oliën  en Vetten

Infokaart Oliën en Vetten

Deze infokaart laat zien waar de olie of het vet van gemaakt is en welke vetzuursamenstelling en structuur ze hebben.