

Infokaart HDL en LDL Cholesterol
Infokaart over de invloed van vetten in de voeding op het chosterolgehalte. Hulpmiddel voor gezondheidsprofessionals bij het uitleggen van het cholesterolmetabolisme.

Infokaart Inname en Voedingsnormen vetten en vetzuren
Informatiekaart met daarin de huidige innnamecijfers en de normen van de Gezondheidsraad ten aanzien van vetten en vetzuren. De nieuwste gegevens van de VCP 2012 - 2016 zijn hierin verwerkt!

Infokaart Transvetzuren geen volksgezondheidsissue meer
Deze infokaart legt uit wat transvetzuren zijn, wat de effecten zijn op de gezondheid en wat de gemiddelde inname is in Nederland.

Poster Gezond eten met vetten
Poster over het belang van vetten in de voeding. Om op te hangen in de wachtkamer van de praktijk (A-3 formaat).
Infokaart Oliën & Vetten en Verhitting
Deze infokaart gaat in op het gebruik van oliën en vetten om voedsel in te verhitten. Je kunt lezen welke olie en vetproducten geschikt zijn voor verhitting en hoe de gunstige eigenschappen zo goed mogelijk behouden blijven.

Consumentenbrochure OLIEN EN VETTEN_kies gezond en lekker
Vernieuwde brochure met heldere uitleg over waarom vetten en oliën onderdeel uitmaken van een gezonde voeding. De brochure bevat leuke weetjes.

Infokaart Omega-3 vetzuren: ALA, EPA en DHA
Deze infokaart geeft een overzicht van de laatste wetenschappelijke stand van zaken over de gezondheidseffecten van omega-3 vetzuren en achtergrondinformatie.

Infokaart Bereiden en smeren
Infokaart over hoeveel smeer- en bereidingsvetten te gebruiken bij de brood- of warme maaltijd en wat de invloed van die vetten is op de gezondheid. Met handige foto's.

Infokaart Plantensterolen: werking en effect
Infokaart over de werking en het effect van plantensterolen.

Draaischijf Oliën en vetten
Draaischijf waarmee je de vetzuursamenstelling van veel gebruikte smeer- en bereidingsvetten kunt vergelijken. En met informatie over oliën en vetten in een gezonde voeding.

Infokaart Oliën en Vetten
Deze infokaart laat zien waar de olie of het vet van gemaakt is en welke vetzuursamenstelling en structuur ze hebben.