Henk Kant nieuwe voorzitter

Per 1 september 2021 neemt Henk Kant het voorzitterschap over van Loek Favre.

Loek Favre, heeft besloten met pensioen te gaan en stopt per december a.s. met zijn werkzaamheden bij Bunge Loders Croklaan. Loek is sinds de oprichting van de private vereniging in oktober 2013 voorzitter van MVO.
Het bestuur en het bureau zijn Loek zeer erkentelijk voor zijn jarenlange constructieve inzet en betrokkenheid bij onze vereniging. Tijdens het MVO Netwerkevent op dinsdag 9 november a.s. zullen we stilstaan bij het afscheid van Loek Favre en zullen de leden in de gelegenheid zijn om afscheid te nemen.

Henk Kant (Commercial Manager European Softseed Crushing, ADM) is unaniem door de leden - op voordracht van het bestuur - gekozen tot de nieuwe voorzitter van MVO. Henk Kant blijft zijn rol als voorzitter van de Werkgroep Food & Feed Safety vervullen. Karel de Rooij (directeur Remia) wordt vicevoorzitter van MVO.

Henk Kant: “Het is een eer om het voorzitterschap over te nemen van Loek Favre. De komende periode zijn er veel uitdagingen die we gezamenlijk moeten oppakken. Onder andere een toenemende rol van de overheid op de maatschappij en in de markt. Denk daarbij aan de Green Deal, voorstellen zoals Farm to Fork, Fit for 55, verplichte Due Diligence, voedselkeuzelogo’s en niet te vergeten de verschillende handelsakkoorden. Ik heb een lange binding met de gehele oliën- en vetten sector en geloof in de kracht van samenwerking binnen de gehele keten. Ik heb er zin in om voorzitter te mogen zijn van deze mooie vereniging”.

Laatst aangepast op 20 februari, 2023