MVO Academy

MVO Academy organiseert verschillende cursussen, workshops en gastlessen, specifiek over oliën en vetten in de supply chain. Daarnaast is er het digitale MVO Kenniscentrum. MVO Academy wil de kennis over oliën en vetten binnen en buiten de sector vergroten. De Academy is een initiatief van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten.

Kennisontwikkeling en het overdragen van kennis staan hoog op de agenda binnen de oliën- en vettenindustrie in Nederland. Buiten de sector is er behoefte aan transparantie en kennis over oliën- en vetten en de industrie. Vaak gaat het om praktijkgerichte kennis over onderwerpen, bijvoorbeeld over ‘lipid’-technologie, over de supply chain van oliën en vetten, of over het gebruik van duurzame oliën en vetten.

Voor een brede doelgroep

De cursussen zijn op HBO niveau. Daarmee is de cursus geschikt voor HBO afgestudeerden en voor mensen die door werkervaring op dit niveau gekomen zijn.  De cursussen worden in het Engels gegeven.  Geïnteresseerden zijn afkomstig uit  de levensmiddelenindustrie, de diervoedingsindustrie, de oleochemie en de energiesector. Ook medewerkers van beleidsmakende en certificerende of controlerende instanties kunnen deelnemen. Cursisten zijn procesoperator of medewerker R&D, QA, inkoop, sales, marketing of beleid.

Drie cursussen in 2018

In 2018 zijn drie cursussen van start gegaan. De cursussen sluiten aan bij het bestaande aanbod van bijvoorbeeld de federatie van ‘ Oils, Seeds and Fats Associations’ (FOSFA) en het Comité van Graanhandelaren. Alle opleidingen worden ontwikkeld door specialisten uit de praktijk. De cursussen waarvoor de inschrijving momenteel geopend zijn:

 

Momenteel is inschrijving mogelijk voor de volgende cursussen:

  • 'Course Basics of Oils and Fats'
  • 'Course Sustainable Sourcing of Oils and Fats'
  • 'Course Food & Feed Safety of Oils and Fats'

 

Binnen het programma vallen verder:

  • Gastlessen over oliën- en vetten en over de sector bij relevante opleidingen
  • In company trainingen
  • Digitaal Kenniscentrum