MVO Academy

MVO Academy organiseert cursussen en gastlessen over oliën en vetten. We willen kennis over oliën en vetten delen en bijdragen aan een constructieve dialoog tussen de bedrijven, (toekomstige) werknemers, klanten, partners en stakeholders. Er is behoefte aan transparantie en kennis over oliën- en vetten en de industrie. Klanten van MVO-bedrijven, beleidsmakers bij overheidsinstellingen of functionarissen belast met handhaving willen graag informatie over de sector, de productieprocessen en producten. Vaak gaat het om praktijkgerichte kennis over onderwerpen, zoals de supply chain van oliën en vetten of over het gebruik van duurzame oliën en vetten.

Cursussen

De cursussen worden ontwikkeld en gegeven door experts uit de oliën- en vettensector. De cursussen zijn geschikt voor HBO afgestudeerden en voor mensen die door werkervaring op dit niveau gekomen zijn en worden in het Engels gegeven. Geïnteresseerden werken in de levensmiddelenindustrie, de diervoedingsindustrie, de oleochemie en de energiesector. Ook beleidsmedewerkers en medewerkers van certificerende of controlerende instanties kunnen deelnemen. Cursisten zijn bijvoorbeeld procesoperator of medewerker R&D, QA, inkoop, sales, marketing of beleid.

 

Cursus ‘Sustainable Sourcing of Oils and Fats’. Deze eendaagse cursus behandelt de duurzame grondstoffenvoorziening bij de productie van oliën en vetten. De cursus geeft inzicht in de complexiteit van verschillende ketens, en behandelt onderwerpen als traceerbaarheid, certificering en issue-management. Daarnaast worden relevante onderwerpen behandeld die betrekking hebben op de multinationale kwesties met betrekking tot duurzame productie van grondstoffen. Meer informatie via Eddy Esselink.

Lees hier de brochure (Engels).

De volgende cursus is waarschijnlijk in 2020.

 

Cursus ‘Basics of Oils and Fats’. Deze cursus gaat over alle relevante onderdelen van het productieproces van oliën en vetten. De cursus behandelt de productie en verwerking, de chemie en de toepassingen, en besteedt aandacht aan voeding, voedselveiligheid en duurzaamheid. De brede opzet van deze cursus vormt een uitstekende basis voor de meer gedetailleerde vervolgcursussen die MVO Academy aanbiedt. Meer informatie via Jolanda van Roon.

Lees hier de brochure (2019, Engels).

De volgende basiscursus is waarschijnlijk in april 2020.

 

Cursus ‘Food & Feed Safety of Oils and Fats’. Deze cursus geeft inzicht in de verschillende aspecten van voedsel- en diervoederveiligheid in relatie tot oliën en vetten. De cursus behandelt wetgeving, industriële codes, risicobeoordelingen, HACCP en belangrijke specificaties en normen voor de oliën- en vettenindustrie. De cursus besteedt aandacht aan de voedselveiligheidsprocedures vanaf de aankomst van de grondstoffen in de haven tot en met de verwerking van oliën en vetten in het uiteindelijke voedsel- of diervoederproductiebedrijf. Meer informatie via Annette Klomp.

Lees hier de brochure (2019, Engels).

De volgende cursus is waarschijnlijk in juni 2020.

 

Gastcolleges en kenniscentrum

Onderdeel van de MVO Academy zijn ook:

Neem voor meer informatie contact op met Jolanda van Roon.