MVO Netwerkevent 2022 'Trying to make sense of the oils and fats market'

Donderdag 24 maart, 16:30-18:30, Wicked Grounds, Generaal Vetterstraat 51-55, 1059 BT Amsterdam

COVID-19 en extreme weersomstandigheden hebben het afgelopen jaar een duidelijk negatief effect gehad op de totale beschikbaarheid en daarmee op de prijzen van onze grondstoffen. Daarnaast zijn de kosten voor energie (inclusief gas), meststoffen en transport sterk gestegen. Deze omstandigheden, gecombineerd met de huidige oorlog in Oekraïne en sancties voor Rusland en Belarus, een groeiende markt voor biobrandstoffen en overheidsmaatregelen zoals exportbeperkingen en biobrandstofverplichtingen, hebben geleid tot ongekende stijgingen van de (grond)stofprijzen voor oliezaden, oliën en vetten.

Ontwikkelingen

We hebben James Fry (LMC International) bereid gevonden om zijn visie op deze ontwikkelingen te geven tijdens het MVO Netwerkevent op 24 maart a.s. Naast het toelichten van de actuele ontwikkelingen, zoals gevolgen van de oorlog in Oekraïne, zal hij zich richten op onderliggende trends. Hoe raken geopolitieke ontwikkelingen onze industrie en wat zijn de vooruitzichten voor 2022? James Fry heeft aangegeven dit boeiende onderwerp graag met het publiek te willen bespreken.

Netwerken

Na 2 jaar voornamelijk vanuit huis te hebben gewerkt, online te hebben vergaderd en weinig mensen te hebben gezien, kunnen we elkaar weer fysiek ontmoeten! MVO nodigt u daarom graag uit.

U kunt bijpraten met medewerkers van olie- en vetbedrijven, overheidsvertegenwoordigers, wetenschappers en andere experts. Het MVO Netwerkevent is een goede gelegenheid om banden te versterken en nieuwe mensen ontmoeten.

U kunt u hier aanmelden.

Laatst aangepast op 20 februari, 2023