Marvesa: duurzaamheid en veiligheid maken deel uit van ons DNA

In Rotterdam, de belangrijkste havenstad van Europa, is Marvesa gevestigd met als kernactiviteiten de inkoop van en handel in plantaardige oliën & vetten en derivaten. De Rotterdamse mentaliteit en de compacte organisatie maken het bedrijf snel en daadkrachtig.
Marvesa

De langetermijnvisie is gebaseerd op 5 fundamenten:

  • kennis van de industrie in zowel marktkennis als technisch/nutritionele optiek;
  • volledige beheersing van kwaliteitsnormen en productkwaliteit door een goed georganiseerd kwaliteitssysteem en intensieve analyses;
  • langetermijnrelaties met klant en leverancier;
  • toegang tot en organisatie van logistieke netwerken;
  • sterke financiële positie.

De klant centraal

Begonnen als handelaar in visolie heeft Marvesa zich ontwikkeld tot een onderneming met veel meer in haar mars dan enkel handel. Bart de Bruycker, Managing Director: “Luisteren naar de vraag van de klant is belangrijk. Daarmee selecteren we de juiste producten. Door het totale overzicht van beschikbare producten in prijs en kwaliteit zijn wij in staat de meest optimale combinaties te maken en onze klanten van het beste advies en product te voorzien voor hun toepassingen en applicaties. Hiermee zijn onze klanten in staat zich te onderscheiden in hun vakgebied. Ons team beschikt over de juiste mensen en levert de juiste informatie over de markten en de nutritionele functionaliteit van de producten”.

Kwaliteit

Vanuit de behoeftes van de klanten betrekt Marvesa wereldwijd de grondstoffen en verzorgt de logistiek door verscheping naar de verschillende opslag- en productielocaties. Vanuit deze locaties worden de klanten tijdig beleverd. Bart de Bruycker: “GMP+ en SecureFeed zijn de basis voor het kwaliteitssysteem van Marvesa en vaak gaan wij verder dan de gestelde eisen. Bij de vervulling van de poortwachtersfunctie, wanneer wij wereldwijd onze producten inkopen, wordt iedere partij op alle mogelijke contaminanten geanalyseerd. Enkel externe surveyors en laboratoria voeren deze werkzaamheden uit en de kwaliteitsrapporten worden direct voor onze klanten beschikbaar gesteld. Door de hoge kwaliteitsnormen die Marvesa hanteert gedurende het hele proces van inkoop tot aflevering van haar producten, heeft Marvesa de marktstandaard op een hoger niveau gebracht”.

Afzetmarkten

In samenspraak met haar klanten, maakt Marvesa producten op maat. Diervoeder en aquafeed zijn de grootste afzetmarkten, maar ook in petfood, de farmaceutische industrie en als leverancier van grondstoffen voor energieproductie en biomassa is Marvesa een prominente speler. Meer informatie vindt u op de website van Marvesa.

Laatst aangepast op 20 februari, 2023