Bananencake
Ingrediënten:
55 gram walnoten
100 gram plantaardige olie (met een neutrale smaak, bijvoorbeeld zonnebloemolie)*
175 gram suiker
2 eieren
2 zakjes vanillesuiker
230 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
3 rijpe bananen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier. Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en hak ze grof. Verwarm de olie met 2 eetlepels water in een steelpan, maar laat het beslist niet heet worden. Giet de handwarme olie in een beslagkom en klop er met een mixer de suiker en vanillesuiker doorheen. Voeg vervolgens de eieren toe. Prak de bananen fijn en mix dit samen met de walnoten door het mengsel.
Roer in een andere kom het bakpoeder door de bloem en zeef het boven de kom met het mengsel.
Schep alles luchtig door elkaar met een spatel (niet meer mixen). Zet het cakeblik in de oven, breng de oventemperatuur terug tot 150°C en bak de cake in 60 minuten mooi bruin. Laat de cake afkoelen in de vorm en keer om. Verwijder voorzichtig het bakpapier.
* in plaats van plantaardige olie kun je ook vloeibare margarine nemen. Gebuik dan 130 gram en laat de 2 eetlepels water weg.