Zelfgemaakte mayonaise

Mayonaise maken is veel makkelijker dan je denkt en zelfgemaakte mayonaise is heel erg lekker. Als je onderstaand recept volgt, lukt het altijd!

Ingrediënten:

1 eigeel
1 theelepel Dijon mosterd
zout en peper
1 theelepel citroensap
± 100 ml zonnebloemolie, koolzaad- of maïskiemolie

Bereiding:

Zorg dat het eigeel op kamertemperatuur is. Klop met de mixer het eigeel los met de mosterd, wat zout en peper en een klein beetje citroensap. Giet druppel voor druppel de olie erbij en blijf kloppen zodat de olie goed wordt opgenomen. Zodra het mengsel iets dikker en lichter van kleur wordt, voeg je langzamerhand de olie in een dun straaltje toe. Blijf ongeveer 5 minuten kloppen. Maak je zelfgemaakte mayonaise op smaak met wat extra zout, peper of citroensap. Met fijngesneden dragon of koriander, of met een uitgeperst teentje knoflook maak je het nog lekkerder!

Zelfgemaakte mayonaise