Campagne Verantwoord Frituren

MVO zet zich actief in voor het bevorderen van verantwoord frituren door cafetaria ondernemers. Vanuit een bijdrage aan de volksgezondheid is het aan te bevelen om in vloeibaar frituurvet of olie te frituren en daarbij bepaalde bakregels aan te houden. MVO voert hiervoor sinds 2004 campagne en inmiddels bestaat ruim 89% van het gebruikte frituurvet in de horeca uit de vloeibare variant.

Veel cafetaria’s in Nederland serveren verantwoord gefrituurde frites en snacks. Bij deze cafetaria’s worden de frites en snacks gebakken in vloeibaar frituurvet.

Vloeibaar frituurvet is rijk aan onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in vergelijking tot verzadigde vetzuren. Een laag cholesterolgehalte, vooral een laag LDL-cholesterol, vermindert het risico op hart- en vaatziekten.

Cafetaria’s die Verantwoord Frituren bakken niet alléén in vloeibaar frituurvet, maar houden zich ook aan de ‘Spelregels Verantwoord Frituren‘, spelregels die zorgen voor krokante en goudgele frites.

Wil je meer weten over de campagne? Ga dan naar www.friturenindehoreca.nl .

Laatst aangepast op 20 februari, 2023