Druivenpitolie
Kleur, smaak en gebruik
Druivenpitolie heeft een subtiele, licht-frisse smaak en geur, en een heldere, lichtgroene kleur. De olie vormt een goede basis voor bijvoorbeeld zelfgemaakte mayonaises. Druivenpitolie neemt makkelijk smaken aan van andere producten en is daarmee ook geschikt als basis voor kruidenolie. Door een hoog rookpunt is druivenpitolie ook geschikt voor warme toepassingen, zoals bijvoorbeeld fonduen.
Gezondheid / Duurzaamheid
Druivenpitolie wordt gemaakt van pitten die overblijven na de persing van druiven voor witte wijn. De olie bevat veel meervoudig onverzadigde vetten, met name het omega 6-vet linolzuur.
De vetzuursamenstelling* van druivenpitolie is als volgt:
Totaal vet | 100 |
Verzadigde vetten | 9,6 |
Enkelvoudig onverzadigde vetten | 16,1 |
Meervoudig onverzadigde vetten, waarvan | 69,9 |
Omega 6-vetten | 69,6 |
Omega 3-vetten | 0,1 |
* Bron: USDA FoodData Central 4517